Splošni pogoji uporabe

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA spletne strani picopeko.si

Splošne določbe

Splošni pogoji spletne strani picopeko.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Splošni pogoji spletnega trgovanja se nanašajo na prodajo prek spletnih strani www.picopeko.si, katere lastnik je družba Gostinstvo in storitve, Blaž Peklaj, s. p., Šarhova 10, 1000 Ljubljana, Slovenija, vpisana v Sodni register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani z vložno številko, matična številka: 8171696001 in ID številko za DDV:SI 84869186

(v nadaljevanju “ponudnik”).

Splošni pogoji trgovanja po spletu obravnavajo delovanje spletne strani, pravice in obveznosti kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem izdelkov. Kdor uporablja spletno stran, prevzame tako splošne poslovne kot tudi uporabniške pogoje. Objavljeno vsebino uporablja vsak na lastno odgovornost. Z uporabo spletnega in mobilnega mesta picopeko.si vsak uporabnik izkaže, da je seznanjen s temi pogoji in se z njimi v celoti strinja. Ob nestrinjanju z njimi spletne strani, aplikacij in storitev ne sme uporabljati.

Zaradi stalnega izboljševanja in širitve naših storitev si picopeko.si pridržuje pravico, da pogoje uporabe posodobi kadar koli, ne da bi o tem prej obvestil uporabnike oz. obiskovalce.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

– identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

– kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

– bistvene značilnosti blaga oziroma storitev

– dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku, razen sezonskih artiklov),

– pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

– vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebuje davek, stroške prevoza in način plačila. Prav tako mora biti razviden tudi časovni rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe, pa tudi to, ali in koliko stane kupca vračilo artikla,

– pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba izdelkov

Zaradi narave poslovanja prek svetovnega spleta se ponudba v spletni strani picopeko.si posodobi in spreminja pogosto ter hitro.

Cene

Cene so v evrih in vsebujejo DDV.

Cenik velja od 24. 9. 2019. Pridržujemo si pravico spremembe cen brez predhodnega opozorila.

Najmanjše naročilo znaša 6,99 evra.

Pri osebnem prevzemu na naslovu poslovne enote priznamo popust, in sicer 10 %, kar pa ne velja pri naročilu malic in pijače.

Kljub trudu, da bi zagotovili najbolj pravočasne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Informacije o ceni se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ceniki na spletni strani picopeko.si so zgolj informativne narave.

Spletna stran vsebuje veliko število menijev in izdelkov, zato je vedno mogoče, da imajo nekateri navedeno napačno ceno ali naziv. Trudimo se, da je napak čim manj, toda ne zagotavljamo pravilnosti in nismo obvezani do nikakršnega nadomestila v zvezi z nepravilno ceno oziroma drugimi nepravilnostmi.

Oddano naročilo, izpolnitev in odpoved naročil

Oddano naročilo je potrditev, da naročujete dostavo izdelkov in ste jih dolžni plačati v celoti dostavljavcu. Naročeno blago plačate neposredno dostavljavcu ob dostavi z gotovino oziroma z vnaprej dogovorjenim drugim načinom plačila. Sprememba naročila ali roka dobave se lahko izvede najkasneje (10 minut) po oddaji naročila, tako da po telefonu pokličete našega telefonskega operaterja.

V izrednih primerih, ko zaradi kakšnih okoliščin naročila ni mogoče dostaviti v določenem času, je ponudnik dolžan o tem naročnika tudi obvestiti. Izpolnitev naročila na podlagi oddanega naročila je vedno stvar picopeko.si in uporabnika spletne strani, enako velja za postopek plačila.

Veljavnost podatkov

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti veljavnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudniku ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Naročilo se sklepa v slovenskem jeziku. Naročilo je shranjeno na strežniku spletne trgovine www.picopeko.si.

Slike in besedilo

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Ponudnik ne odgovarja za to, če se izdelek ne ujema z videzom izdelka na sliki. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Za morebitne napake pri opisih izdelkov se opravičujemo, a ne odgovarjamo zanje.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb.

Gostinstvo in storitve Blaž Peklaj, s. p., skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Družba kot ponudnik blaga in storitev na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr. Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

Datum zadnje spremembe: 17. 8. 2020