Napake pri pripravi pice – 3. del

Napake pri pripravi pice – 3. del

Če smo prejšnjič govorili o tem, kako je pomembno, kaj damo na pico, in da pri tem lahko naredimo tudi kakšno napako, bomo tokrat serijo nadaljevali še z zadnjo zelo pogosto napako, ki jo počnemo pri pripravi pice. In to je: firbec.

Pri pripravi oziroma peki pice nam namreč ni dovolj, da vidimo pico skozi steklo pečice, temveč moramo pico videti neposredno, brez vidnih ovir, še posebej, če je steklo umazano :-). Vsaj mislimo tako! A ne pozabite: vsakič, ko odprete pečico, se ta shladi in se s tem prekine postopek pečenja. Namreč, pri vsakem odpiranju se notranjost pečice shladi za 50° in večkrat se odpre vrata pečice, slabše se pica speče. Sicer to velja za vse jedi, ki jih pečete, ne samo za pico.

In kaj je rešitev? Smo jo napisali že v prvem delu serije Najpogostejše napake pri peki pice, a ponovimo: pečico segrejte do najvišje temperature in ko je zares vroča, vanjo položite pico. Pecite približno 10 minut in ne odpirajte pečice!

Lahko pa preprosto naročite pico pri Picopeku, kjer je na voljo 25 različnih pic v treh velikostih. Poskusite to, ki je na sliki (El Classico oziroma klasična po domače).