Napake pri pripravi pice – 2. del

Napake pri pripravi pice – 2. del

Prejšnji teden smo predstavili dve najpogostejši napaki, ki jih delamo pri pripravi pice, in obe sta povezani s testom oziroma pripravo testa. Tokrat se posvetimo temu, kar damo na pico.

Slabi siri

Sir in paradižnikova omaka sta osnovi za vsako pico. In kot velja nenapisano pravilo: pri osnovah se je treba potruditi. Torej ni vseeno, kakšen sir daste na pico. Okusi so sicer različni: nekateri prisegajo na bolj mastne, drugi na bolj zrele, tretji na tiste z luknjami. Veliko picopekov pa meni, da je pravzaprav dobra pica le tista z mocarelo, saj nima tako močnega ali izrazitega okusa. S tem tudi preprečimo, da bi okus po siru prevladoval na pici. Tudi pri Picopeku za osnovo uporabljamo le mocarelo, da lahko kombiniramo z drugimi okusi.

Preveč dodatkov

Okusi so sicer različni, a pico-oportunisti pravijo, da so za pravo pico dovolj največ trije dodatki (poleg sira), ker naj bi s tem dosegli pravo ravnovesje okusov. A pravi čar pice je prav v tem, da lahko poskušaš in iščeš tisto pravo kombinacijo. In če za to rabite štiri ali pet dodatkov, vam tega nihče ne bo branil. Zato pri Picopeko ponujamo kar 25 različnih kombinacij pic.

Paradajz ali paradižnik?

Vseeno je, ker brez njega na pici ne gre. In tako kot pri siru tudi pri paradižniku ni vseeno, kaj je osnova za rdeči del pice. Priporočamo, da si paradižnikovo omako naredite sami in jo le ustrezno začinite. S tem si zagotovite, da bo v resnici pravi paradižnik na vaši pici. Ali pa vzamete že pripravljeno omako znanega proizvajalca, kot smo to storili pri Picopeku.

Omenili smo, da je pica pravzaprav hvaležna jed, pri kateri lahko preprosto kombinirate okuse in iščite tisto pravo. Pri tej izbiri vam pri Picopeku rade volje pomagamo. Na primer, poskusite s to na sliki, ki sliši na ime Meksikanka in pri kateri imajo glavno besedo panceta, koruza, fižol in načo sir.