Kako pogreti pico

Kako pogreti pico

Verjetno se vam je že zgodilo, da ste naročili pico pri Picopeko, pa so bile oči bolj lačne od želodca in vam je nekaj pice ostalo. Da bi končala v košu za biološke odpadke, bi bilo škoda, saj je res dobra. Rešitev je, da pico pojeste kasneje in jo pred zaužitjem pogrejete. A končni izdelek (pogreta pica) nekako nima pravega okusa. Odvisno je tudi od tega, kje se pica pogreje.

Tisti, ki presegajo na mikrovalovno pečico, vedo, da tako pogrete pice izgubijo svoj okus, hkrati pa je pica razmehčana. Rešitev je preprosta: v mikrovalovno pečico skupaj s pico dajte še kozarec vode in pico grejte 30 sekund. Pica bo tako bolj hrustljava.

Če uporabljate pečico, potem bo pica sicer bolj hrustljava, a bodo sir in drugi dodatki bolj suhi, s tem pa izgubijo svoj okus. Rešitev je lahko zelo preprosta: uporabite ponev. Pico zložite v ponev in jo grejte na ognju nekaj minut, toliko, da testo postane spet hrustljavo. Potem dolijte nekaj kapljic vode, ponev pokrijte in zmanjšajte ogenj. Po približno eni minuti bo vaša pica kot pravkar pečena (skoraj).

Lahko pa namesto dodajanje vode ponev daste v pečico za minuto ali dve. Testo bo pogreto, sir se bo stopil, a hkrati ne bo izsušilo pice. Če pa bi želeli dobro stopljen sir in mehkejše dodatke, potem ponev s pico, v katero ste dodali malo vode, pokrijete z aluminijasto folijo.

A še vedno velja, da nobena pogreta pica ni tako dobra kot sveže pečena, ki jo naročite pri Picopeku.