7 napak pri cvrtju, 2. del

7 napak pri cvrtju, 2. del

Vemo, da je na slikah in reklamah cvrtje vedno tako zapeljivo in hrustljavo. V prejšnjem prispevku smo obdelali prve štiri najpogostejše napake, ki jih počnemo pri cvrtju doma, tokrat pa nadaljujemo s seznamom. A ne glede na to, kako previdni bomo, še vedno drži,  da je najboljše to prepustiti profesionalcem pri Picopeku.

Napaka # 4: Preveč cvrenja naenkrat

Izogibajte se temu, da bi v ponev želeli natlačiti kar vse naenkrat. Vsaka stvar rabi svoj prostor za premikanje in pravilno cvrenje. Morda vas bo zamikalo, da bi naenkrat v lonec vrgli čim več, vendar namesto tega naredite nekaj majhnih serij, da se vse enakomerno ocvre.

Napaka # 5: Preveliki kosi cvrtja

Obstaja razlog, da pomfrit v cvrtniku deluje tako dobro – ker je popolne velikosti! Če hrano prepolovite, lahko hitrost kuhanja zmanjšate za štiri. Torej ne samo, da se manjši koščki ne samo hitreje, temveč se tudi bolj temeljito ocvrejo.

Napaka # 6: Izberite pravo maso za testo

Če vaše testo ni pravo, tudi tisto, kar je v notranjosti, ne bo imelo pravega okusa. Moki dodajte začimbe in temeljito premešajte, da bo mešanica lepa in zračna. Bolj ko so moka in začimbe sveže, boljše bo!

Napaka # 7: Uporaba ostankov olja

Ko končate s cvrtjem, ne shranjujte rabljenega olja  za ponovno uporabo – vrzite ga stran (a pozor, olje ni navaden odpadek, zato ravnajte z njim previdno!). Z uporabo starega olja ne samo, da postane vaša hrana bolj mastna in zanič, temveč se tudi poveča tveganje za ogenj v kuhinji. Uporaba olja namreč zniža njegovo plamenišče in se s tem poveča nevarnost, da se olje vžge.